mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 68642 razy
4 min
-
Dna moczanowa - dieta. Zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 93622 razy
6 min
-
Dieta matki karmiącej – jak powinna wyglądać? Czy podczas karmienia piersią można jeść wszystko?
Przeczytane 13819 razy
8 min
-
Dieta na raka – co jeść, żeby nie zachorować i czy dietą można wyleczyć się z raka?
Przeczytane 16162 razy
6 min
-
Herbatka z kopru włoskiego dla niemowląt i dorosłych – właściwości, działanie i przeciwwskazania
Przeczytane 119607 razy
4 min
-
Suplementacja witaminami, składnikami mineralnymi oraz innymi elementami w chorobie nowotworowej
Przeczytane 4170 razy
6 min
-
Dieta cukrzycowa – przepisy i jadłospisy, czyli od czego zacząć
Przeczytane 354630 razy
5 min
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 25932 razy
4 min
-
Co jeść przy cukrzycy? Czego się wystrzegać? Poznaj naszą listę – indeks glikemiczny!
Przeczytane 344728 razy
4 min