mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak stosować żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
Przeczytane 2168 razy
4 min
-
Dieta po usunięciu pęcherzyka (woreczka) żółciowego – zasady, produkty, przepisy
Przeczytane 160558 razy
5 min
-
Entomofagia – co to takiego? Czy jedzenie owadów jest zdrowe?
Przeczytane 8228 razy
3 min
-
Olej sezamowy – wartości odżywcze i właściwości. Jak go stosować?
Przeczytane 24430 razy
3 min
-
Orzechy pekan – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, zastosowanie
Przeczytane 17181 razy
4 min
-
Winogrono – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 39772 razy
5 min
-
Marchew – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto ją jeść?
Przeczytane 15839 razy
5 min
-
Pomarańcze – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Przeczytane 29404 razy
5 min