mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Karczoch – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie
Przeczytane 46905 razy
4 min
-
Dieta na zaparcia – co jeść przy zatwardzeniu? Jadłospis dla dzieci i dorosłych
Przeczytane 122930 razy
6 min
-
Głóg – wartości odżywcze, właściwości lecznicze i przepisy. Dla kogo preparaty z głogiem?
Przeczytane 22968 razy
4 min
-
Dieta przy Candida – jak powinna wyglądać dieta przeciwgrzybicza? Co jeść przy kandydozie?
Przeczytane 148302 razy
5 min
-
Dieta przy endometriozie – jaką stosować? Założenia, produkty, jadłospis oraz przepisy
Przeczytane 24879 razy
4 min
-
Dieta na lato – co jeść i pić podczas upałów? Przepisy na dania i napoje na upalne dni
Przeczytane 11319 razy
6 min
-
Dieta przy marskości wątroby – założenia, produkty, jadłospis i przepisy
Przeczytane 84592 razy
5 min