dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Olej ze słodkich migdałów – właściwości. Jak go stosować w pielęgnacji skóry?
Przeczytane 134 razy
5 min
-
Smog zwiększa ryzyko zawału serca u kobiet – nowe badanie polskich naukowców
Przeczytane 249 razy
2 min
-
Kwas migdałowy w kosmetykach na trądzik i zmarszczki. Jak go stosować? Z czym nie łączyć?
Przeczytane 523 razy
7 min
-
W mleku modyfikowanym dla niemowląt Bebilon wykryto bakterie – ostrzega GIS
Przeczytane 2126 razy
2 min
-
Kleszcze giganty są już w Niemczech. Wkrótce dotrą do Polski. Jak się przed nimi chronić?
Przeczytane 5267 razy
4 min
-
Badania pokazują, że w leczeniu IBS skuteczniejsza niż leki jest dieta
Przeczytane 963 razy
3 min
-
GIS ostrzega: Toksyny w tatarze wołowym. Sklepy wycofują towar
Przeczytane 5356 razy
3 min
-
Inwazja krwiopijnych meszek u sąsiada Polski. Wywołują ślepotę rzeczną
Przeczytane 1267 razy
2 min
-
Śluz ślimaka – jakie ma właściwości? Czy leczy trądzik? Jak go stosować?
Przeczytane 854 razy
4 min
-
Herbata Earl Grey wycofana ze sklepów. Sprawdź, czy nie masz jej w domu
Przeczytane 2484 razy
2 min