dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 7261 razy
3 min
-
Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong Quai
Przeczytane 12055 razy
4 min
-
Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 20372 razy
5 min
-
Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 14256 razy
5 min
-
Glukozynolany – charakterystyka, właściwości, działania niepożądane
Przeczytane 4952 razy
3 min